Предстоящи обучения за младежи от ромски квартали на Ботевград

Предстои СНЦ “МАГ -Ботевград” съвместно с програма Ромакт и община Ботевград да се проведе обучение за младежи от ромските квартали на общината на тема “Превенция от наркомании”. Идеята на обученията е целогодишно да се работи по тази толкова наболяла за обществото ни тема. За целта след обучението, младите хора да проведат информационна кампания сред връстниците … Цялата публикация “Предстоящи обучения за младежи от ромски квартали на Ботевград”

Карта на климатичната справедливост в Ботевград

Здравейте, приятели и съмишленици! Каня ви официално да се включите в поредица от кратки срещи, в които ще обсъдим как се отразяват климатичните промени на средата, в която живеем, как бихме могли да им противодействаме, какви са социалните, икономическите и етичните аспекти на климатичните промени и какво, в крайна сметка, е “климатична справедловост”. Нашата амбициозна … Цялата публикация “Карта на климатичната справедливост в Ботевград”

С четири пешеходни маршрута Община Ботевград се включва в конкурса на „Нестле за живей активно! 2021“

За трета поредна година Община Ботевград се включва в конкурса на „Нестле за Живей Активно! 2021“. За тазгодишното издание, съобразено с епидемиологичната обстановка, Община Ботевград ще предложи на своите жители и гости 4 пешеходни маршрута, които да бъдат преминати в периода 16-ти септември – 26-ти септември.   От центъра на село Скравена, община Ботевград до … Цялата публикация “С четири пешеходни маршрута Община Ботевград се включва в конкурса на „Нестле за живей активно! 2021“”

Доброволческо събитие на “желязната вода” в с.Липница

Уважаеми съграждани, Ние, екипът на Сдружение МИГ Ботевград, набираме доброволци за участие в доброволческо събитие за почистване и облагородяване на пространството около чешмата с “желязната вода” в с.Липница, което ще се проведе на 08.08.2020 г. /събота/. Ще ни е нужна помощта ви за почистване на терена, сглобяване и монтиране на маси, пейки и люлка от … Цялата публикация “Доброволческо събитие на “желязната вода” в с.Липница”

Прожекция на документалния филм “Исландия – тенджери, тигани и други решения”

Филм за недоволството на един народ от неговата политическа система и от начините по които бива манипулиран. В Исландия, първата европейска страна, събудила се от икономическа катастрофа през есента на 2008 г., на хората им става ясно, че биха могли и че е дошъл моментът да се намесят в обществения живот.

Предстоящо представяне на платформата

                                                    Очаквайте съвсем скоро старта на информационната кампания за представяне на платформата “Диалози за Ботевград”  пред широката общественост в община Ботевград и заинтересовани лица. Акцентът на кампанията ще е  провокиране … Цялата публикация “Предстоящо представяне на платформата”