Безстопанствени животни – проблеми и решения

Тема за дискутиране на проблема с безстопанствените животни

Споделяне

8 коментара към “Безстопанствени животни – проблеми и решения”

 1. Обща оценка +2 , 2 гласа до тук
  Гласуване

  Миналата седмица пред блока ми ме ухапа едно улично куче. Разбира се, веднага сигнализирах в община, но днес, седмица след това това куче още е там и тероризира мен, както и други живущи. Тук веднага може да изскочи някой и да каже, че аз съм го била/гонила и подобни, но истината е че аз толкова много обичам кучета, много често даже галя и храня бездомни кучета, че в случая това просто не може да бъде вярно. Въпросното куче вече от няколко години се настани до моя блок и ме напада с лаене всеки път когато изляза по неясна за мен причина. След като ме ухапа вече ме е страх да излизам и да се прибирам, защото то все още е там и всеки път ме лае, а сега, когато знам че може и да ме ухапе стресът е двоен.
  Въпрос към общината – след като е било сигнализирано за случая защо това куче все още е пред блока ми и застрашава моя и чужди живот? Трябва ли аз, като млад данокоплатец в тази община и човек, избрал да живее в Ботевград пред това да бъде в чужбина или в София, да ме е страх да изляза от вкъщи?
  Беше споменато и в разговора ми със служителка на общината, че в близост е една от новите детски площадки, построени в града и много деца се събират там. Трябва ли това куче да охапе някое дете, за да вдигнат родителите врява и да осъдят общината за това, че не се е погрижила за безопасността на своите граждани?

  1. Обща оценка +1 , 1 глас до тук
   Гласуване

   Следва да се намеси компетентно лице, което да коментира, защото подобни ситуации е недопустимо да се разиграват в днешно време, без някаква идея или изгледи да се променят. Ще препратя за отношение към дирекция “Сигурност и обществен ред”.

 2. Обща оценка 0 , 0 гласа до тук
  Гласуване

  Минаха вече няколко седмици откакто беше подаден сигнал към общината за въпросното куче и то все още се разхожда свободно. Служителката на обществен ред, с която говорих ми каза “Сигналът е приет”. Въпрос – след като се приемат сигнали, предприемат ли се някакви действия по тях? Наистина ли очакваме да се случи нещо по-лошо, например това куче, което явно се нахвърля върху хора да нахапе някой доста по-сериозно?

  1. Обща оценка -1 , 1 глас до тук
   Гласуване

   Здравейте!
   Няколко пъти правихме опити за залавяне на въпросното куче.Бяхме подготвени да се отстреля чрез упойващи стрели.За съжаление не успяхме. Помолихме човека,който го храни да помогне за залавянето,но той категорично отказа.Дори ни упрекна за това ни желание.Животното действа избирателно.Напада по свое усмотрение.Тъй като вече е студено е малко рисковано действието с упойващото средство.Все пак ще търсим варианти да се справим с този проблем.
   А.Виткова

   1. Обща оценка +1 , 1 глас до тук
    Гласуване

    Отговорът ви ме кара да си мисля, че не разбирате напълно проблема. Този, който го храни щом е поел отговорност към него по този начин, защо не поемо изцяло и го прибере от улицата вместо да ви упреква? Искренно се надявам като служител на общината, който трябва да дава пример на останалите да не толерирате подобно отношение.

    След като община Ботевград не може да се справи с едно бездомно куче, как очакваме да се реши цялостно този проблем в града?

    Надявам се със затоплянето на времето все пак да намерите решение на проблема, кучето явно е страхливо и наистина напада избирателно, има някакъв проблем и утре може да му прищрака да нападне някое дете.

Вашият коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.