Oбщинска такса за държане на автомобил на общинска собственост

Уважаеми съграждани,

Искам да предложа на вашето внимание следния проблем, който може да се сложи в графа и екология, и здравеопазване, и местни данъци и такси, и градска среда!

Не намирате ли, че количеството автомобили,които стоят паркирани на общинскаите улици,тротоари,градинки и паркинги се увеличава с всяка изминала година! Не намирате ли, че цялата градска среда е задръстена от коли!

За мен следните факти са очевадни:

1.Едно семейство или 1 човек ,вече притежава 3-4-5  автомобила!

2.Дори тези които могат да вкарат в двора си една или две коли не го правят, а ги държат на улицата!

3.Превръщането на улиците, тротоарите,градинките в паркинги затруднява движението на движещите се автомобили, колоездачи,детски колички, пешеходци – в крайна сметка всички “сърфираме” между наспрелите коли!

4. Почистване под колите практически е невъзможно, нито измиване! Под колите става боклучарник.

5.Положението ще се влошава, ако общинското ръководство не вземе ограничителни мерки!

За това ,моето предложение е следното, както направиха вече много градове в България, да се изисква общинска такса за държане на автомобил на общинска собственост. Например 70лв на година за първи автомобил, 150 лв за втори и 300 лв за трети.

Така, който има двор или гараж, ще си направи труда да вкара, за другите, 70 лв на година не е толкова много, но всяка следваща кола ще е по-скъпа, а парите да отиват за поддържане на настилките и инфраструктурата.

Държа да подчертая, че това не е нова или радикална идея, това отдавна се прилага в Европа, а и в много български градове, за София да не говорим!

А и смятам, че е  напълно почтено, който иска да ползва за лични нужди част от общата собственост, да си плаща за това!

 

Споделяне

2 коментара към “Oбщинска такса за държане на автомобил на общинска собственост”

  1. Обща оценка 0 , 0 гласа до тук
    Гласуване

    Подкрепям предложението принципно като за мен е приложимо по-скоро в централната част и около детските градини и учебните заведения.

Вашият коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.