Предложение за незабавно поставяне на „легнали полицаи“ по ул. „Г.С.Раковски“

Живея на ,,Г.С.Раковски“, улицата от светофарите при парка до Арена Ботевград.Тъй като улицата е дълга и права, шофьорите ускоряват и трудно се пресича към входовете на парка от деца и родители с деца, въпреки наличието на ,,зебри“. Понеже сега се подготвя за асфалтиране би било добре да се поставят 1- 2 ,,легнали полицаи“, за да е по-малко опасно пресичането и да се избегнат инциденти като блъснатото дете с велосипеда, както и среднощните гонкил

Споделяне

2 коментара към “Предложение за незабавно поставяне на „легнали полицаи“ по ул. „Г.С.Раковски“”

 1. Обща оценка +8 , 8 гласа до тук
  Гласуване

  Здравейте, тази тема е много важна и за мен, затова от преди известно време аз постнах тази форма https://forms.gle/QcC1JY1itaTZpqDZ8 , за да събера мнението на хората от не безизвестната фейсбук група „Забелязано в Община Ботевград“.
  Оказа се, че повече от 50% от гласувалите в анкетата 70 човека са посочили отговора, който за мен е най-логичен в 21 век, а именно – Поставянето на мобилна камера и глоби.
  Спящите полицай не пречат на джиповете да се стрелкат с висока скорост, но пък пречат на нормално движещите се коли, и защо въобще да правим пътищата, като ще се слагат спящи полицай.
  Най-модерното решение е и най-ефикасно. Пътна полиция и/или КАТ (Контрол на автомобилния транспорт) да осигурят 1 мобилна камера и да се изградят 20-30 стойки като тази на Лукойла на зелин. Никога незнаеш има ли камера или няма – все си намаляваш. Освен това, който си позволи да дава газ, ще пълни хазната и ще остане без книжка в един момент.
  С тази мярка освен, че ще покажем че живеем в 21 век, ще докажем че можем да работим като демократично общество и ще се вслушаме в мнението на мнозинството!

  П.П. Ако все пак не сте учасвтали в анкетата можете да го направите. По този начин може и лично да видите резултата.

 2. Обща оценка +2 , 2 гласа до тук
  Гласуване

  Здравейте, благодарим за предложението !

  след съгласуване с АПИ, тъй като тази отсечка е част от републиканската пътна инфраструктура, бе решено да се поставят две изкуствени пътни неравности – тип „спящ полицай“. Отсечката вече е завършена, а вашето предложение – изпълнено. Следващата улица, която предстои да бъде асфалтирана цялостно е „Захари Стоянов“, като и при нея предвиждаме поставянето на няколко изкуствени пътни неравности за ограничаване на скоростта на преминаващите МПС.

  Поздрави !

Вашият коментар