Плащане на местни данъци онлайн

Здравейте,

Отварям тема за усъвършенстване или по-скоро модернизиране на данъчната система в общината. В момента можем да проверяваме задълженията си за местни данъци и такси на сайта на общината и НАП, ако не се лъжа. Би било много удобно, според мен, да имаме възможността и да изплащаме данъчните си задължения, особено в ситуацията около COVID19, в която се препоръчва избягването на опашките пред гишетата на общинските администрации. Това би могло да се направи с ПИК, предполагам, и не би следвало да е твърде сложно.
Идеята ми хрумна когато прочетох тази новина, свързана с тенденцията за все по-често плащане на данъци онлайн в София: https://stolica.bg/stolichna-obshtina/plashtat-danatsite-v-stolichna-obshtina-vse-po-chesto-onlain

 

Споделяне

2 коментара към “Плащане на местни данъци онлайн”

 1. Обща оценка +4 , 4 гласа до тук
  Гласуване

  Напълно съм съгласна. При извънредното положение най-добре е гражданите да използват всяка възможност за безконтактно обслужване.

 2. Обща оценка +2 , 2 гласа до тук
  Гласуване

  Идеята за плащане на местни данъци онлайн е повече от добра.
  В Столична община е възможно да се ползва такава електронна услуга като е нужен ПИН – код, издаден от самата община, ПИК – код, издаден от НАП или електронен подпис.
  Дано се реализира и при нас.

Вашият коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.