Организация за лесно придвижване на пешеходци от единия край на града до другия

Здравейте, колко пъти ви се е налагало да стигнете пеша от единия край на града до другия без непрекъснато да се съобразявате с трафика, ходенето и бутане на количка с дете да е безопасно за вас и да се чувствате спокойни на пътя? Моето предложение е свързано с идеята едни от оживените улици в Ботевград да станат еднопосочни и по конкретно, ако се спрем на точка А. ОУ в кв. Васил Левски и т. Б старата спортна зала Балкан. Тръгвайки от училището по ул. Адриян Атанасов, преминавайки по ул. Христо Ботев и ако не се лъжа улицата, която води към парка е Сан Стефано, правейки тези улици еднопосочни или изобщо забранявайки движението на автомобили по тях, се свързват двата най-отдалечени квартали и можеш безпрепятствено да стигнеш до парка, до вкъщи, до детската ясла, детската градина, училищата Вапцаров, старата църква, центъра, спортната зала или до работното си място. Разбира се трафика се пренасочва по околовръстния път или през болницата. Предполагам , че за да се вземе такова решение, първо трябва да се помисли и за живеещите на тези улици по какъв начин ще стигат до домовете си с автомобил, алтернативните улици могат ли да понесат по-голям трафик и кой трябва да разреши подобна промяна да бъде осъществена. Считам, че града има нужда от улица, по която пешеходците да се чувстват спокойни и в безопасност.

Споделяне

3 коментара към “Организация за лесно придвижване на пешеходци от единия край на града до другия”

 1. Обща оценка +3 , 3 гласа до тук
  Гласуване

  Здравейте, Калина! Днес имахме разговор с г-н Цветелин Цветков, който отговаря за уличното движение по повод Вашето предложение. Неговата препоръка е да опишем предложението и да го изпратим до кмета за неговото становище като първи етап от обсъждането на идеята. Към Вашето предложение бихме могли да добвим и това на Георги Данчев, тъй като разглежда подобен проблем. Преразглеждане на пътната мрежа на града се предвижда от общината напред във времето. Това предложение може да стартира дискусии в тази посока. Очаквайте да се свържем с Вас, за да обсъдим подробностите.
  Лек и успешен ден!

 2. Обща оценка +3 , 3 гласа до тук
  Гласуване

  Предложението на Калина и Георги е входирано до кмета на общината вчера. Пълният текст можете да прочетете в прикачения файл!
  Пожелавам успех и ще следим за реакция от страна на кмета.

  predlozhenie_promyana v ulichno dvizhenie

Вашият коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.