Изграждане на площадка за стрийт фитнес в Ж.К. ”Васил Левски”


Кварталът има нужда от обновяване на площадката за стрийт фитнес (което може да се изрази в боядисване на лостовете, поставяне на нова успоредка и настилка от гума), която младежите от квартала сами си построиха преди години. Лостовете са ръждясали и изпочупени, а в дъждовно време тренировките стават невъзможни. На площадката тренират доста млади хора и едно обновяване или изграждане на чисто нова площадка би било страхотна идея.
Първият проект(SPF008) възлиза на 16364 лв. като включва съораженията, монтажа им и гумена настилка 4см.
Вторият проект(SPF1001) възлиза на 17527 лв. като включва съораженията монтажа им и гумена настилка 4см.
Третият проект (SPF2001SC) възлиза на 30302лв. като включва съоражения от най висок клас монтажа им и гумена настилка 4см.
Доставката на съораженията и гумата може да се извърши от младежи който живеят в квартала. А самото монтиране на гумената настилка да се извърши от БКС. И двете са с цел съкращаване на разходите.

Споделяне

5 коментара към “Изграждане на площадка за стрийт фитнес в Ж.К. ”Васил Левски””

 1. Обща оценка +16 , 16 гласа до тук
  Гласуване

  Здравейте, Павел,
  Аз съм модератор на платформата “Диалози за бъдещето на Ботевград”. Аз и екипът на платформата сме впечатлени от Вашето предложение и го подкрепяме. Поздравяваме Ви за голямата подкрепа, което класира споделената идея като най- актуална за настоящия период. Съгласно правилата на платформата, направихме първата стъпка по процедурата за изпълнение: обсъждане на инициативата с екипа на проекта и платформата. Установихме, че съществува разработен проект за тази площадка. Предлагам следните стъпки:
  1.След като получим проекта и съгласие от общината за ползване, ще го публикуваме за обсъждане и предложения както за промени /ако има такива/, така и за необходимите ресурси – финансови и готовността на граждани за участие с доброволен труд.
  2. Организиране на работна среща за изпълнението на проекта, свързана с финансиране, доброволческо участие, опазване, осигуряване на сигурност, спазване на изискванията за сигурност и отговорност. В срещата ще участват консултанти, експерти, специалисти, екип на платформата и представители на групата от активни граждани, организирана от Вас.
  3. Представяне на окончателния вариант на проекта, обсъждане, в т.ч. и гражданското участие, както и източници на финансиране и одобрение на проекта от живущите в квартала.

  Как ви се струва идеята?

 2. Обща оценка +12 , 12 гласа до тук
  Гласуване

  Здравейте,

  преди няколко години в общината постъпи предложение за изграждане на фитнес на открито на посоченото място, след което колегите изготвиха предложение-проект за дарение, което съм приложил към поста. Имаше потенциален дарител/спонсор в лицето на търговска верига, който за съжаление се отказа и към днешна дата проектът все още е нереализиран. По предварителни изчисления ще са необходими до 10 000,00 лв. за закупуване на материали и съоръжения, като ремонтните дейности могат да се извършат от ОП БКС и доброволци. Общината също би могла да се включи с частично финансиране на проекта, ако не откликнат на призива Ви достатъчно дарители или спонсори.

  Поздрави и Успех !

  predlozhenie za darenie za izgrazhdane na striyt fitnes v botevgrad

  1. Обща оценка +3 , 3 гласа до тук
   Гласуване

   Здравейте, г-н Борисов през последните месеци опитахме да преговаряме за спонсорство с 20 от най-големите фирми в Ботевград ,но за съжаление безуспешно. Бихме искали да знаем общината с каква сума би могла да се включи в инициативата.

 3. Обща оценка +5 , 5 гласа до тук
  Гласуване

  Здравейте! Във връзка с изготвения проект бих искал да кажа, че изграждането на тренировъчно съоръжение в ж.к. Васил Левски (Новия Изток) е най-адекватното и разумно решение, което би могло да се вземе. Основанието, на което се уповавам, е фактът, че в нашия квартал има голям брой трениращи, които виждат в спорта начин на живот. В действителност нашето “съоръжение” вече не може да предложи нормални условия за провеждането на пълноценни тренировъчни дейности. Затова предвидените финансови средства ще бъдат от голяма полза за построяването на спортно съоръжение. Дълбоко съм убеден, че след реализирането на един такъв проект напливът на спортуващи ще бъде значително по-голям, даже ще се създадат предпоставки за провеждане на състезания. Надявам се на ответен отговор! Благодаря Ви предварително!

Вашият коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.