Предай нататък – Кино и беседи за Будност

Фондация “Номадско ЕдинЕние” в партньорство с Радостина Вутева  от Фондация “Съвременност” и Община Ботевград, стартираме проекта “Предай нататък – Кино и беседи за Будност”, прожектирайки първия документален филм “Исландия – тенджери, тигани и други решения”.

Каним всички любители на културата и изкуството да заповядат във Вторник (11.02.2020 г.) от 18:00 ч. в зала “Ботевград” с вход свободен.

Повече за филма

Филм за недоволството на един народ от неговата политическа система и от начините по които бива манипулиран. В Исландия, първата европейска страна, събудила се от икономическа катастрофа през есента на 2008 г., на хората им става ясно, че биха могли и че е дошъл моментът да се намесят в обществения живот. От началото на срива, исландките граждани се чувстват предадени от всички социални, политически и финансови институции, на които са вярвали дотогава. Безработицата скача до 10%. Какво предприемат след това и какъв е резултатът от обединението на хората за самата страна, която наброява 360 390 жители, сме сигурни, че ще разберете, гледайки този феноменален филм.

Повече за самия проект

„Предай нататък” е проект, който цели разпространение на добрите практики, свързани с нашето развитие като човеци. С нашия начин на живот. С нашите съзнателни действия. С развитието на нашата Будност. С даването на личен пример. „Предай нататък” са добрите примери на будните човеци от България и Света. Има ни, тук сме и сме водени от желанието да споделяме всичко, което сме научили, което знаем и всичко, на което продължаваме да се учим. Всичко, което няма да видите по новините, които гледате всяка вечер от вашия телевизор.

„Предай нататък” е нашият начин чрез прожекции на документални филми, интервюта и вълнуващи видео материали на човеци от различни сфери на нашия живот, да провокираме въпроси и най-вече – да провокираме намирането на отговори. Темите на прожекциите ще бъдат насочени към култура, изкуство, човешки взаимоотношения, изграждане на общности, нови модели на работа, икономика, иновации, нов начин на мислене, съзнание и действия. Прожекциите ще бъдат в рамките на 1 час и след всяка прожекция в рамките на час, ще си говорим и ще споделяме добрите практики. След всяка прожекция и беседа, ще започнем стъпка по стъпка да прилагаме в действие наученото.

Следваща прожекция

25.02.2020 г. (Вторник) от 18:00 ч. същото място 

Човек, еп. 1 / Human – Extended version, Vol. 1 (2015)

Защо повтаряме грешките си? Защо сме неспособни да живеем заЕдно? Защо разрушаваме света около себе си? Какво ни прави човеци? Ян Артюс-Бертран изгражда портрет на модерния човек – способен да обича, да воюва, да убива, да страда, да търси спасение, да прощава. Емоциите, уловени от обектива му, са сурови и осъзнати. „Човек” е филм за нуждата от повече човеци. И от промяна.

 

Ще се видим там 🙂

Споделяне

Вашият коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.