Излъчване на общински сесии-онлайн?

Здравейте, платформата която сте направили, за мен лично, ми се струва доста иновативна и се надявам, за в бъдеще да има добро развитие. Като за начало, имам едно предложение: общинските сесии, да се излъчват онлайн, за да може хората да имат директен поглед върху какво се работи, обсъжда и дискутира. А защо не и да се „скъси” дистанцията, между съветници- граждани, със създаване на платформа, където интересуващите се, да могат да задават въпроси, към конретен съветник/съветници. Мисля, че това е важно, да има един вид разчупеност.

Споделяне

11 коментара към “Излъчване на общински сесии-онлайн?”

 1. Обща оценка +12 , 12 гласа до тук
  Гласуване

  Здравейте,
  все повече граждани питат за онлайн излъчване на сесиите на общинския съвет, което показва висок обществен интерес. Поемам ангажимент да проуча възможностите за изграждането на такава система и ще ви информирам за ориентировъчна стойност и срок за изпълнението и. Относно идеята за платформа за задаване на въпроси към конкретен общински съветник също може да се помисли в бъдеще, официалната форма в момента е с писмено запитване, входирано в деловодството на Общински Съвет – Ботевград.

 2. Обща оценка +8 , 8 гласа до тук
  Гласуване

  Благодаря за своевремнния отговор! Именно, защото се провокира обещствена заинтересованост, за политиката на общината и нейното развитие, е добре да има тази публичност. По различни причини гражданите не могат да присъстват, и в повечето случаи не поради незаинтересованост. Когато искаме и афишираме да има гражданско общество, работещи ръка за ръка с общината, трябва да се поддържа интереса и от двете страни. Медиите отрязват важните точки, но не и директния поглед, които би си направил всеки”гледащ”. 😉

 3. Обща оценка +3 , 3 гласа до тук
  Гласуване

  Здравейте, упълномощена съм от Нели Цанова, инициатор за предложението за онлайн излъчване на сесиите на ОбС Ботевград, да споделя добрата вест, че предложението е входирано за разглеждане от Общински съвет Ботевград на следващата редовна сесия я края на април. Надяваме се да влязат в дневния ред за разглеждане. Приятен ден на всички!

 4. Обща оценка +4 , 4 гласа до тук
  Гласуване

  Здравейте, като общински съветник от ПП ГЕРБ съм внесъл докладна с такова предложение в ОбС – Ботевград и същото е включено за разглеждане в дневния ред на сесията на ОбС, която трябва да се проведе днес, на 28.05.2020 г. Да се надяваме, че общинските съветници ще го приемат. Поздрави: адв. Георги Донков.

  1. Обща оценка +3 , 3 гласа до тук
   Гласуване

   Здравейте г-н Донков, бях запозната със дневния ред на редовното общинско заседание от официалния сайт на община Ботевград, от което бях изненадана приятно, въпреки, че нямах така или иначе отговор на внесето такова по-рано предложение за разглеждане, за излъчване на онлайн сесии. Оценявам заинтерсеоваността на всеки един граждани, относно наболели проблеми, решаването и чуваемостта. Важна е връзката граждани-община, да е максимално къса, особено в случаите когато има идеи, реални и изпълними. Очаквам отговор от решението на общински съвет, тъй като в местните медии, не намирам нищо опоменато за конкртетната точка. Благодаря ви и успешен ден !

 5. Обща оценка +3 , 3 гласа до тук
  Гласуване

  Здравейте,

  поради малки неточности докладната бе изтеглена от дневния ред на миналото заседание на ОбС – Ботевград и след направени корекции е входирана отново от г-н Донков. Очаква се на утрешното заседание на ОбС – Ботевград да бъде обсъдена и подложена на гласуване.

  Поздрави !

  1. Обща оценка +1 , 1 глас до тук
   Гласуване

   Здравейте г-н Борисов,

   Видях, че е заложена въпросната точка в докладните. Очаквам информация.

   Поздрави и успешен ден!

   1. Обща оценка +1 , 1 глас до тук
    Гласуване

    Бих искала да споделя, че темата с гражданското предложение за онлайн излъчване на сесиите на Общинския съвет има развитие като, по предварителна информация, докладна по темата ще бъде разгледана отново на следващото заседание, което ще се състои този четвъртък, 29.10. Дано този път общинските съветници проявят повече смелост и чувство за дълг към гражданите.

 6. Обща оценка -1 , 1 глас до тук
  Гласуване

  Здравейте!
  Дано тази идея се реализира!
  Може вие да имате повече успех във диалог със управляващите нашата община!
  За моята молба към общината вече 2 години нямам никакъв отговор и имам убеждението че няма и да получа!

 7. Обща оценка +4 , 4 гласа до тук
  Гласуване

  Здравейте,

  вчера -30.12.2020г. се осъществи първата редовна сесия на ОбС Ботевград с излъчване на живо в интернет чрез онлайн стрийм в популярната платформа YouTube. Пълен запис на заседанието може да гледате на следния линк: https://youtu.be/USmCje_2vq4

  В първите месеци на 2021г. предстои оптимизация и популяризиране на излъчванията на живо сесиите на ОбС Ботевград.

  Пожелавам на всички ползватели на zabotevgrad.eu весело посрещане на новата 2021г., бъдете здрави и успешни !

Вашият коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.