Да спрем шума в Зелин – подписка за поставяне на шумоизолиращи панели на АМ „Хемус”

На 02.02.2020 г. живущите във вилна зона Зелин се събрахме и учредихме Местна гражданска инициатива (МГИ), както изисква Закона за пряко участие на гражданите в държавната власт и местното самоуправление.  Направихме го водени от знанието си, че от нас зависи да променим средата, в която живеем и това, което не ни харесва. В случая, шумът от АМ “Хемус” е нещото, което нарушава нашето спокойствие и знаем, че Агенция “Пътна Инфраструктура” не си е свършила работата докрай при новите ремонти на магистралата, когато е трябвало да сложат и шумоизолиращи панели, предвид факта, че магистралата минава непосредствено през населени места, каквото е Зелин.

Затова на учредителното ни събрание (да, събираме се) на 02.02.2020 г. взехме решение да бъде организирана подписка с две искания:

1. Да организира и извърши цялостно обследване и анализ на транспортния трафик и нивото на шум от автомагистрала „Хемус“ на територията на в.з. Зелин, гр. Ботевград.

2. Да предприеме всички законови мерки за гарантиране правото на гражданите да имат здравословна и благоприятна околна среда в съответствие с установените показатели за шум в околната и жизнената среда, в това число и поставяне на шумозащитни съоръжения при нужда.

Исканията ще бъдат изпратени до Агенция „Пътна инфраструктура“, до Областния управител на Софийска област и Кмета на Община Ботевград.

Подписите ще се събират в почивните дни – събота и неделя, от 9:00 до 10:00 часа и от 11:00 до 12:30 часа до края на месец Март. Това ще става при чешмата над манастир „Рождество на пресвета Богородица“ (магазина в Зелин).

 

За повече информация и връзка с доброволците можете да се обръщате към Фейсбук групата на МГИ: Зелин – местна гражданска инициатива

П.С. Оставяме и линк тук към статия в www.botevgrad.com, която Ви насърчаваме да споделяте, за да се съберем повече, за да ни чуят и да имаме резултат! 🙂

Поздрави!

Споделяне

Един коментар към “Да спрем шума в Зелин – подписка за поставяне на шумоизолиращи панели на АМ „Хемус””

  1. Обща оценка 0 , 0 гласа до тук
    Гласуване

    Имам преложение по темата. Ще е добре да има една бланка за събиране на подписи, която да може да се изтегли онлайн и лесно да се разпространява между хората.

Вашият коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.