Конкурс за есе…

Конкурс за есе ще изпрати двама младежи от Ботевград на Среща на европейската младеж (EYE 2020) в Страсбург

Община Ботевград , съвместно със сдружение „Спектрум“, Радостина Вутева и Надежда Димитрова, обявява конкурс за есе за младежи на възраст 16 – 30 години, на тема:

Младежите в неравностойно положение са част от нашата общност

Целта на конкурса е да даде възможност на младите хора от Община Ботевград  да изразят своето отношение към проблемите на младежите в неравностойно положение и решаването им.

Участници: Граждани на Община Ботевград на възраст 16 – 30 години.

Условия за участие: Всеки автор може да участва с една творба, написана на български език, в обем между 800 и 1000 думи, формат А4; Times New Roman/12 pt.

Срок за изпращане на текстовете: 26 Януари 2020 (включително)

Есетата могат да се изпращат на email: (obshtina@botevgrad.org)

Нужно е да посочите и следната информация:

• Три имена и възраст;

• Имейл и телефон за връзка;

• Препоръчително е участниците да владеят (говоримо) английски или немски език;

Награждаване: Тричленно жури в състав: Стефка Граматикова – секретар на община Ботевград, Радостина Вутева – съорганизатор, и Димитър Манолов – управител на ЦНСТ за деца и младежи с увреждания – Ботевград) ще определи двете най-добри есета по следните критерии: съдържание, езикова и пунктуационна култура..  Двете есета ще бъдат публикувани в официалния сайт на Община Ботевград и местните медии.

Двамата победители от конкурса ще имат възможността да се присъединят към група от младежи в неравностойно положение, която ще вземе участие в Среща на европейската младеж (EYE 2020) в Страсбург. Разходите по пътуването и настаняването им в Страсбург ще бъдат осигурени.

На всеки 2 години в Европейския парламент в Страсбург се организира Среща на европейската младеж. Тази година събитието (EYE 2020) ще се проведе на 29 и 30 май.

Целта на инициативата е младежи (16 – 30 год.) от различни страни да се срещнат, за да формират и споделят своите идеи за бъдещето на Европа. Младежите ще имат възможност да вземат участие в дейности с различни теми и формати за развитието на иновативни решения на въпроси, свързани с бъдещето, срещи с лица, отговорни за вземането на решенията в ЕП, както и с представители на ЕП с широк професионален опит. Чрез участие в събитието младежи от различни страни се срещнат със свои връстници и съмишленици, обсъждат въпроси от общ интерес, като засегнатите теми и идеи впоследствие се представят пред европейските парламентаристи (взимащи решения) и пред различни парламентарни комисии.

Подробности за програмата на събитието може да се видят на следния линк: http://www.europarl.europa.eu/european-youth-event/en/programme/programme.html  

Споделяне

Един коментар към “Конкурс за есе…”

 1. Обща оценка 0 , 0 гласа до тук
  Гласуване

  Вече са обявени победителите от Ботевград в конкурса за есе на тема „Младежите в неравностойно положение са част от нашата общност“, организиран от местни граждани (Надежда Димитрова и Радостина Вутева), Община Ботевград и Сдружение „Спректрум“.
  Оценката на творбите бе извършена от тричленно жури в състав: Стефка Граматикова – секретар на община Ботевград, Радостина Вутева – съорганизатор, и Димитър Манолов – управител на ЦНСТ за деца и младежи с увреждания – Ботевград. За съжаление журито не бе затруднено, тъй като едва четирима младежи са споделили своите виждания по тази изключително важна за обществото ни тема, участвайки в конкурса със свои есета. С оглед на това журито прецени, че те трябва да бъдат поощрени за гражданската си позиция и реши за Срещата на европейската младеж (EYE 2020) в гр. Страсбург да пътуват:

  1. Полина Мирославова Маринова

  2. Ивет Георгиева Йотова

  3. Стилияна Володиева Иванова

  Четвъртият участник не продължава напред поради факта, че не покрива едно от изискванията за участие – няма навършени 16 години и няма да ги е навършил към датата на отпътуването.

  Трите млади дами ще се присъединят към група от младежи в неравностойно положение, която ще вземе участие в Среща на европейската младеж (EYE 2020) в гр. Страсбург. Посещението ще се състои в периода 29-30-ти май 2020 г.

  Младежите ще имат възможност да вземат участие в дейности с различни теми и формати за развитието на иновативни решения на въпроси, свързани с бъдещето, срещи с лица, отговорни за вземането на решенията в ЕП, както и с представители на ЕП с широк професионален опит. Чрез участие в събитието младежи от различни страни се срещнат със свои връстници и съмишленици, обсъждат въпроси от общ интерес, като засегнатите теми и идеи впоследствие се представят пред европейските парламентаристи (взимащи решения) и пред различни парламентарни комисии.

  Организаторите изразяват своята благодарност към всички участници, проявили интерес към конкурса.

Вашият коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.