Рециклиране на специфични отпадъци

Преди известно време попитах в обществената Фейсбук група “Забелязано в Ботевград” дали общината има място, в което се рециклират електроуреди, батерии и т.н. Всяка община трябва да има такава площадка. Не получих отговор от компетентно лице, но получих отговор, че Никсметал приема такива неща за рециклиране. Днес отидох с едно пликче със стари малки уреди, слушалки, зарядни и т.н., които не работят и искам да се отърва от тях в Никсметал и отговорът беше, че не приемат такъв отпадък. Наистина, как е редно да изхвърляме подобен тип отпадък? Не мисля, че е редно да се изхвърля в контейнерите заедно с останалия боклук и да се гори/закопава и каквото там се прави когато се взима. Може ли някое компетентно лице да каже как трябва да изхвърляме подобен тип отпадък в община Ботевград?

Също така, мисля, че общината трябва да има и площадка за изхвърляне на строителен отпадък – не мисля, че има такава в момента и затова много често този отпадък отива в природата или отново в редовните контейнери за битов отпадък. Въпросът е отново къде може да се изхвърля такъв тип отпадък?

Споделяне

2 коментара към “Рециклиране на специфични отпадъци”

  1. Обща оценка +3 , 3 гласа до тук
    Гласуване

    Присъединявам се към това питане. В добавка бих казала, че се интересувам от известно време къде се изхвърлят неизползваните остатъци от лекарства. Личната лекарка каза, че няма никаква идея. Ще се постарая въпросите да стигнат до експерт от дирекция “Устройство на територията и екология” за помощ.

Вашият коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.